MY fWends

Thursday, May 26, 2011

Brave Song~

Aku tido lewat malam ni semata-mata duk ulang lagu nie 3 4 5 kali sekali dgn Vid yang main lagu tu with instrument..Memang ntah apa-apa aku malam ni..Lagu OST dari  anime Angel Beats. Sape yang minat anime leh cari cite ni kat SINI. Cite ni memang gile-gile skit and part last tu sad ending. Kat sini just aku nak share lagu je tapi jangan bimbang..Aku share skali dgn lirik and translation. Quite nice..Tersentuh hati pun ade..Ape-ape pun just enjoy it :)



Original / Romaji Lyrics
itsumo hitori de aruiteta furikaeru to minna ha tooku
soredemo atashi ha aruita sore ga tsuyosa datta
mou nani mo kowaku nai sou tsubuyaite miseru
itsuka hito ha hitori ni natte omoide no naka ni ikiteku dake
kodoku sae aishi waratterareru you ni atashi ha tatakaun da
namida nante misenain da

itsumo hitori de aruiteta ikusaki ni ha gake ga matteta
soredemo atashi ha aruita tsuyosa no shoumei no tame
fukitsukeru tsuyoi kaze ase de SHATSU ga haritsuku
itsuka wasurete shimaeru nara ikiru koto sore ha tayasui mono
boukyaku no kanata he to ochiteiku nara sore ha nigeru koto darou
ikita imi sura kieru darou

kaze ha yagate naideta ase mo kawaite
onaka ga suitekita na nani ka attakke
nigiyaka na koe to tomo ni ii nioi ga yattekita

itsumo hitori de aruiteta minna ga matteita

itsuka hito ha hitori ni natte omoide no naka ni ikuteku dake
soredemo ii yasuraka na kono kimochi ha sore wo nakama to yobun da
itsuka minna to sugoshita hibi mo wasurete dokoka de ikiteru yo
sono toki ha mou tsuyoku nanka nai yo
futsuu no onnanoko no yowasa de namida wo kobosu yo


English Translation
I have always walked alone. When I looked back, everyone was faraway
Even so, I kept walking. That was my strength
"I'm not afraid of anything anymore", I muttered to myself
Everyone will be alone someday, living on in memories only
I fight so that I will be able to love and laugh despite of the 
loneliness
I won't show my tears
I have always walked alone. The cliff was waiting for me ahead
Even so, I kept walking, to prove my strength
The strong wind blew against me. My shirt stuck to me with sweat
If I can forget everything one day, being alive will be so easy 
If I fall into the other side of oblivion, that means I am running away
Even the meaning of having lived will disappear
The wind had soon calmed down. My sweat had also dried out
I became hungry. What was that?
A nice smell came together with lively voices
I have always walked alone. Everyone was waiting
Everyone will be alone someday, living on in memories only
Even so, it's fine. I call this peaceful feeling my friend
Someday I will be living somewhere, with the memories of days spent with 
everyone left behind
At that time I won't be strong anymore
I will just be sobbing like a weak ordinary girl

credit lyric to Anime Lyrics

Vid yang di bawah ini lagu sama seperti di atas cume hanya menggunakan piano dan violin..Yang penting i looike it..

# 1


# 2


# 3


Banyak versi kan? Haa..pilih-pilih mane yang korang suke..kalau korang tanye aku for sure aku pilih semuanya..kehkehkeh :P Ok lah, time for sleep. Kumpul daya la plak..Esok mau kerja..Got to go..Assalamualaikum wbt..

Saturday, May 14, 2011

sekadar tatapan utk sang mata~

Tuesday, May 3, 2011

Layu sebelum petang tiba~

Assalamualaikum wbt..
Mak aih..lame betul tak masuk umah sendiri..dah 2 bulan umah aku ni berdebu, bersawang dan ntah ape-ape lagi la..Disebabkan terlalu sibuk dengan hal-hal di ofis dan hal diri sendiri sampai takde masa aku nak berblog. Nak membaca penulisan faveret blogger pun cam tak sempat. 

Ermm..Pagi-pagi cam ni pun aku dah mengantuk lagi..Kenapa mengantuk ye? Jam baru menunjukkan pukul 10.30 pagi. Belum start apa-apa, aku dah mengantuk. Nak cakap aku tido lewat, sebelum pukul 12 tengah malam aku dah tido. Ade orang cakap, kalau tido awal dari kebiasaan bleh menyebabkan mengantuk sebab terlebih tido. Kalau lewat tido tu memang common la kan. Tapi  time aku jadi student dulu biasa gak tido pukul 5 pagi pastu attend kuliah pukul 8.30 pagi. Ok je, cergas dan bertenaga lagi. Aii..pelik tu. Maybe badan aku menggunakan tenaga emergency kot that why lah tak ngantuk. Cara ni hanya bleh digunakan sehari sahaja, masuk hari kedua, badan akan letih dan fikiran jadi tak fokus. Maknanya bateri badan dah tersangat low la tu. Hahaha..

credit to gravika.com.pl

Terpikir gak aku kemungkinan disebabkan makan nasi lemak, kuih sebiji dengan air teh buatkan mata aku tak leh nak bukak 100% kot. Nak kata terlampau kenyang tu, takde la sangat. Makan ala kadar je.Alhamdulillah bleh isi perut aku yang berbunyi tiap-tiap pagi. Mengantuk disebabkan glukos..glukos..glukos..Tau ape itu glukos? Glukos tu gula yang ditukarkan daripada makanan yang ditelan. Semasa berlaku proses pencernaan nasi  lemak, kuih dan air teh..banyak tenaga digunakan dan darah yang membawa oksigen keseluruh badan tertumpu ke bahagian usus dan oksigen yang sepatutnya ke otak berkurangan. That the reason why our eyes become sleepy and our head become dizzy and your eyelids become heavy and covering the eyeballs. Guna pakai teori sains dan sebab dan akibat.

Aku rase satu sebab lagi..maybe antara sedar atau tidak..aku sedang menyedut udara recycle. Bad air yang di recycle melalui penghawa dingin. This is what i thought in a minute ago. Aku berfikiran camtu sebab penghawa dingin betul-betul berada di bawah kepala dan meja kerja aku..Sejuk tak terase yang aku rase cuma suhu kebiasaan badan aku je..Kalau dah jadi mengantuk camni, ape yang aku buat aku minum air putih (air mineral) bagi cukupkan oksigen dalam tubuh aku. Mengantuk lagi?? Aku buat inhale and exhale..Tak cukup lagi?? Aku pi berjalan sekitar ofis dalam 5 minit. Bila dah rase kurang mengantuk baru duduk balik kat kat tempat asal. Kalau semua cara ni tak berkesan, masa untuk cari port yang orang tak leh kacau time tido. Amik mase dalam 10-15 minit untuk tido sekejap. Kalau bleh off kan handset supaya tak mengganggu time lena. Cara ni memang berkesan. Lepas bangun dari tido, terasa segar dan kepala pun jadi ringan berbanding ketika mengantuk. Tak hilang lagi mengantuk?? Senang je cara ni..Mintak tolong kawan lempangkan. For sure hilang terus mengantuk. Hahahaha..

Aku ni sebenarnya mengantuk pun tak hilang lagi. Menulis blog sebab nak hilangkan mengantuk tapi bahasa aku pun dah jadi tunggang langgang. Macam dah menulis dalam e-diari. Mengantuk punya pasal. Lantak..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...