MY fWends

Sunday, November 7, 2010

menyanyi di dalam HUJAN~


Bestnyerr..Dengan sebatang payung di tangan dan kasut kuning ala-ala Phua Chu Kang..Keluar dari rumah semata-matanya nk menghayati hujan..Kalau tak nak basah, pakai rain coat..best kan..Menghayati hujan sambil melihat permandangan sekeliling time hujan. Dapat hidu bau tanah dan rumput yang basah..fuhhh...memang ade sentimental value kat situ..jarang-jarang ade orang buat. Kalau ade pun sebab takde 'kenaikan' (kenderaan)..heheh..Berjalan di dalam hujan sambil menghayati keindahan alam boleh menghilangkan stress. Aktiviti yang sesuai untuk menyendiri selain tidur time hujan. Jangan berhibernate ( tdo..) slalu, tak baik utk kesihatan. Tapi aktiviti nie lah yg aku sk buat time weekend :D 

Bile hujan2 camnie teringat balik time aku budak2 dlu..uishh..bkn main best bleh main hujan and also bleh mandi hujan. Bleh dikatakan tiap-tiap hari mandi hujan, time cuti sekolah la..Asal hujan je, mmg aku mandi..Main kejar-kejar dgn kengkawan, pastu cari port air 'terjun', main selut.. Bile dh letih..kesejukan baru reti nak naik atas umah..Esok mandi lagi..Bile rase dh takde baju kering baru aku tak turun..mau nye tak, berlonggok baju basah dalam baldi.Musim tengkujuh nie musim baju semua lembap-lembap sbb asyik hujan pastu matahari pun malu nak keluar.Bile siap mandi, aktiviti lain, wat kapal/ perahu kertas. Mmg A++ la klu subjek origami nie. Kawasan umah aku nie tanah rendah so senang 'naik air' (banjir). So abih satu buku sekolah lame jadi mangsa aku dgn adik2..Time banjir jd kapal kertas, bile air dh surut jd sampah..Nie time aku budak2 dlu la..hahaha

Skrang nie? nak buat camni balik aku rasa dh buang tabiat la kot..hahah..mau nye mak aku membebel seguni..tak larat nak dengar..Abih2 camnie jelah..menghayati hujan..

Jom dengar Vid nie..best layan time hujan2 cenggini..lepas dengar, kite main hujan plak..ohh yeahhh..


Singin' in the Rain - Gene Kelly

2 comments:

pelangi said...

yuhoooo menyanyi dalam hujan memang best..

seposeng karat said...

yup2..btul tu..mmg best :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...