MY fWends

Wednesday, November 24, 2010

TV ALHIJRAH: SEGALANYA BERMULA DI SINI..3 MINGGU DAH UJIAN SIARAN..APSAL AKU BARU TAHU EK?

Salam alaik..

Lame sangat-sangat tak mengemas-ngemas umah aku nie.. hari nie baru berkesempatan. Time takde keje nie lah masa aku nak berblogwalking, komen mengomen and updating my article. While surfing the internet, ada kawan cakap ada stesen siaran tv baru tak perlu bayar selain yang dah sedia ada ( TV1, TV2, TV3, NTV7, 8TV dan TV9) . Apsal aku tak tahu ek?

Stesen tv ni dah 3 minggu memulakan siaran ujian sejak 1 November 2010. TV AlHijrah telah berjaya dipancarkan menerusi lima pemancar iaitu di Lembah Klang, Johor, Terengganu, Sabah dan Sarawak. Kalau  korang dah bermukim di area yang termaktub tu boleh la cari channel ni. Dengan bermotokan ' SEGALANYA BERMULA DI SINI ', TV AlHijrah akan dilancarkan secara rasmi pada 7 Disember 2010 bersamaan 1 Muharram 1432H. TV AlHijrah beroperasi di Kompleks Pusat Islam ini menyediakan rancangan berunsur islamik santai. Boleh ditonton bermula jam 3 petang hingga 12 malam setiap Isnin hingga Jumaat dan 12 tengah hari hingga 12 malam setiap Jumaat hingga Ahad. So kalau nak tahu lebih lanjut korang kne klik TV ALHIJRAH.


  laman muka website TV Alhijrah

Ok gak ade pembaharuan, sekurang-kurangnya taklah mesin tv umah aku senyap tak bernyawa je. Tv umah aku tu hidup bila ada rancangan best je. Tapi bukan aku yang tengok, family aku yang tengok. Aku just layan je kalau rancangan tv tu kene dengan jiwa.


JOM CARI



p/s: aku dah cari tapi volume tiada.

semua foto credit> TV ALHijrah 

7 comments:

POSH76 said...

lum tengok lagi

LadyBird said...

x reti nk cari siaran ler.. tolong pls...

p/s : sebab x peka dengan dunia luar, sebab tu dok tahu.. kih3x..

ondeonde said...

LadyBird>> dh letak link..td terslh letak color kt link tu..that why ko xnampak..sorry :P

POSH76>> dh tgk dh :)

dya adriza said...

bagus! harap2 menjadi la siaran versi islamik nih. dulu mati2 ingat tv9 islamik, tapi.. cam haremm je huhu..

ondeonde said...

harap2 camtu lah hendaknye..ade pengisian yg berfaedah kn..

KodetGuide.Blogspot.com said...

kt kedah xde erk? ada kt astro?

ondeonde said...

Kedah time hari perasmian baru ade kot (7 Dis 2010). kalau dr info kt Tv Alhijrah, mmg ade kt astro tp xtahu dh siar ke blom sbb umah xde astro ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...